Националните отбори  (жени и девойки) на България по естетическа групова

...
Националните отбори  (жени и девойки) на България по естетическа групова
Коментари Харесай

В естетическата гимнастика вярват в ново злато и на световното в Хелзинки

Националните отбори  (жени и девойки) на България по естетическа групова гимнастика извоюваха през уикенда невиждан триумф, печелейки златните медали на международния шампионат и международната купа, извършени в нашата столица. Макар че от 2016 година федерацията в този спорт да не получава и една стотинка държавна поддръжка, девойките съумяха да се преборят за първите места в конкуренцията. Фактът, че в този момент за първи път от много време бе оказана държавна поддръжка за наема на " Арена Армеец ", бе оценен по достолепие от президента на федерацията Мариета Дукова, която показа още:

Дукова разясни, че международният шампионат е първо издание в този формат, равностойно на международното състезание, което ще се организира в Хелзинки през ноември.
А ето какво сподели в Пресклуб " България " младият старши треньор и на двата ни национални тима в този хубав спорт Кристина Ташева:

" В София отсъстваха съветските тимове, само че моето мнение е, че нашият тим при дамите е най-силен от всички, а това се удостоверява и от неофициалните ни диалози със експертите от други страни. Така че ние отиваме за медали и на международното състезание в Хелзинки през есента ", сподели Ташева.
" Аз бих отишла още по-далеч - имам вяра, че нашият тим ще завоюва и там златните медали ", добави Мариета Дукова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР